Roxx

Roxx

(van de Palshoeve)

Donkere vosmerrie geboren op 4 april 2021, Afstammeling van Revolution ( Rocky Lee x Rouletto) uit onze Graphic D.C. 


Revolution (Originele tekst van Hengstenstation De IJzeren Man)

Revolution: “een rockster. Een bewegingskunstenaar”, luidde het overweldigende jurycommentaar over Revolution’s prestatie in de finale van de wereldkampioenschappen voor 5-jarige dressuurpaarden. “voor de ruime en krachtige draf 9,8, voor de tactmatige, ruim overtredende en relaxte stap 9,0, voor de uitgebalanceerde, duidelijk bergopwaartse galoppade 10,0, voor de werkwilligheid 9,3 en voor het toekomstperspectief van deze krachtpatser 10,0.”

Met een totaal van 9,62 was de Hannoveraanse premiehengst en Deense kampioenshengst, de absolute veilingtopper, de verrichtingskampioen (7 maal het cijfer 10,0) en de Deense dressuurpaardenkampioen (vier maal 10,0) de gouden kroon van de wereldkampioenschappen jonge dressuurpaarden niet meer te ontnemen. In 2019 behaalde Revolution onder zijn ruiter Andreas Helgstrand opnieuw droomcijfers in de finale van de WK-jonge dressuurpaarden (draf 10,0, galop 9,6, stap 9,0, Rittigkeit 8,8, perspectief 9,8 en totaal 9,44), waarmee hij de zilveren medaille veroverde.

Aansluitend werden op het Deense kampioenschap alle drie de basisgangen van Revolution met een 10,0 beloond. Met 9,6 won Revolution hier de gouden medaille. Uit zijn eerste jaargang werden in 2019 direct zijn zoon Rockabye S in Oldenburg en een premiehengst in Westfalen gekeurd. Zijn vader Rocky Lee, zelf afstammend van de Grand Prix-hengst Rock Forever I NRW en van moederszijde van de volbloed Justinian xx, was premiehengst tijdens zijn keuring, werd 4e tijdens het Bundeschampionat voor 4-jarige hengsten, werd onder Stefanie Wolf Westfaals kampioen en wordt inmiddels succesvol op Intermediair II-niveau uitgebracht. De eerste kinderen van Rocky Lee zijn inmiddels succesvol in de klasse S-dressuur, waaronder Rockford Dreams/Lisa-Marie Klössingers. Revolution: het ideaal van een moderne sporter! Revolution


Roxx (van de Palshoeve)